VAKANTIEHUIS VOOR 6 PERSONEN

SAUNA'S

Puur herbronnen


Een finse sauna met lichttherapie  en een infraroodsauna met nadien een ruime keuze aan afkoeldouches of gewoon lekker chillen in de tuin. 

Hoe werkt een sauna en wat zijn de voordelen?

Een sauna is een ruimte waarin je door middel van warme lucht en stoom wordt verwarmd. Er zijn verschillende soorten sauna's, zoals de traditionel Finse sauna, infraroodsauna's en stoombaden. In een traditionele sauna wordt de warmte gegenereerd door een kachel met stenen, waar water op wordt gegoten om stoom te creëren.

De temperatuur in een sauna kan variëren van 70 tot 100 graden Celsius. Een sauna is niet alleen een plek om te ontspannen, het is ook een gezonde keuze voor je hart. Door de warmte verwijden de bloedvaten en gaat je hart sneller kloppen, waardoor de bloedcirculatie verbetert. Dit heeft een positief effect op het lichaam en kan zorgen voor ontspanning en verlichting van spierpijn.

Een sauna heeft ook effect op je immuunsysteem. De warmte zorgt voor een verhoogd aantal witte bloedcellen, waardoor je beter bestand bent tegen ziektes en infecties. Daarnaast zorgt de warmte ervoor dat je endorfine aanmaakt, een geluksstofje dat zorgt voor ontspanning en een positief gevoel. Maar dat is niet alles, want een saunasessie kan ook helpen bij gewichtsverlies en het elimineren van giftige stoffen uit je lichaam. En als kers op de taart zorgt een saunabezoek voor een stralende en gezonde huid.

Het is belangrijk om na een saunabezoek voldoende te drinken om uitdroging te voorkomen. Ook is het niet aan te raden om te lang in de sauna te blijven en is het altijd verstandig om bij gezondheidsproblemen eerst met een arts te overleggen voordat je de sauna bezoekt.

Bij ons kun je genieten van een privésauna en alle voordelen van een saunabezoek ontdekken. Of je nu wilt ontspannen na een lange werkdag, je gezondheid wilt verbeteren of gewoon wilt genieten van de warmte, bij ons ben je aan het juiste adres. Dus waar wacht je nog op? Kom langs en ontdek zelf de vele voordelen van een sauna verwenverblijf.