Unieke Wellness Boerderij

Vakantiehuis voor 6 personen

HAMMAM

Turks stoombad met eucalyptus


In het aromareservoir kan u elk geurtje doen die u maar wenst maar het meest deugdoend voor de longen is eucalyptus. Wordt het u daar te heet, geen nood in de hammam hangt een afkoelslang.

Na het stomen kan u genieten van een massage of regendouche.

De Hammam: Een Oase van Ontspanning en Gezondheid

Een Hammam, ook wel bekend als Turks stoombad, is een eeuwenoud gebruik dat zijn oorsprong heeft in de Romeinse thermen. Het is een grote ruimte met prachtige mozaïeken en nevel die zorgen voor zowel fysieke als geestelijke ontspanning. Maar de voordelen van de Hammam gaan verder dan ontspanning alleen.

Een bezoek aan de Hammam is een verkwikkende behandeling voor je huid. De stoom zorgt voor een diepe reiniging en verwijdert toxische stoffen uit je lichaam. In combinatie met een zachte scrub zorgt dit ritueel ervoor dat je huid weer stralend en gezond wordt. Als je last hebt van onzuiverheden, is een stoombad dus een echte aanrader.

Maar de Hammam biedt ook verlichting bij spierpijn, pijnlijke gewrichten en geblokkeerde spieren. De vochtige warmte in de stoomcabine vermindert spierspanning en voorkomt pijn. Dit is dan ook de reden dat sporters zo vaak gebruik maken van een sauna of Hammam. Bovendien werkt de stoom als een natuurlijke pijnstiller, waardoor je je snel beter voelt.

Een bezoek aan de Hammam kan ook de ademhaling verbeteren. Voor mensen met bronchitis, astma en andere luchtwegaandoeningen kan een Hammam-bezoek wonderen doen. De stoom maakt je slijmvliezen soepeler en verbetert de doorbloeding van je luchtwegen, waardoor je gemakkelijker en dieper kunt ademhalen. Een gezonde ademhaling heeft tal van voordelen voor je lichaam en geest.

Om optimaal te genieten van je Hammam-bezoek, is het belangrijk om eerst grondig te douchen voordat je de stoomcabine ingaat.  Tijdens je Hammam-sessie kun je je huid zachtjes scrubben om de bloedcirculatie te verbeteren en toxische stoffen af te voeren. Sluit je bezoek af met een heerlijk kopje kruidenthee om voldoende vocht aan te vullen.

Een bezoek aan de Hammam is een weldaad voor lichaam en geest. Of je nu wilt ontspannen, je huid wilt verzorgen of je spieren wilt verlichten, de Hammam biedt een oplossing voor al je behoeften. Kom tot rust en voel je herboren na een bezoek aan de Hammam.

Blijf op de hoogte!
Ontvang last-minute aanbiedingen met fikse kortingen in uw mailbox 

Contact

Bart en Caroline Cattoir-Willems
Sint Goriksstraat 46

9620 Sint Goriks Oudenhove - Zottegem

+32 468 194 639

Onze andere websites

Vakantiehuizen met zwembad in de Provence
www.vakantie-provence.be

Romantisch vakantiehuisje in de Bourgogne
vakantiehuisje-bourgogne.be