Unieke Wellness Boerderij

Vakantiehuis voor 6 personen

Brakelbos

Ontdek het prachtige Brakelbos, gelegen op de flank van de onthoofde 'Mont de Rhode' in de Vlaamse Ardennen. Het bos is vooral bekend om zijn beuken en hulstbomen, waarvan sommige meer dan 100 jaar oud zijn. Het bos heeft een rijke biodiversiteit met een voorjaarsbloei van wilde hyacinten die een prachtig blauwpaars tapijt vormen.

Maar er is meer! Het Brakelbos biedt ook twee nieuwe bewegwijzerde wandelpaden, het bosmuizenpad van 1,7 km en het reeënpad van 4,4 km. Zo kun je op een eenvoudige en leuke manier het bos verkennen en genieten van de natuur.

Het Brakelbos is onderdeel van een groter geheel van natuurlijke gebieden, namelijk het Bos Ter Rijst en de beukenbossen van Flobecq. Hierdoor is het totale gebied maar liefst 200 hectare groot.

Het Brakelbos is niet alleen prachtig om te zien, het heeft ook een rijke geschiedenis. Vroeger maakte het deel uit van een groter bosgebied dat de getuigenheuvels van de Vlaamse Ardennen bedekte. Na de Eerste en Tweede Wereldoorlog werd het bos opnieuw aangeplant met hoofdzakelijk beuken. Vandaag de dag is het Brakelbos een ideale habitat voor dieren zoals boompiepers, levendbarende hagedissen en hazelwormen.

Kom en ontdek het Brakelbos en maak kennis met zijn verhalen en unieke flora en fauna. Het bos is een pareltje in de Vlaamse Ardennen en flirt met de taalgrens. Vergeet niet om een bezoek te brengen in het voorjaar, wanneer de wilde hyacinten het bos omtoveren tot een magisch tapijt van blauwpaarse bloemen.

Brakelbos
Brakelbosstraat 31
9660 Brakel
https://www.natuurenbos.be/brakelbos

Blijf op de hoogte!
Ontvang last-minute aanbiedingen met fikse kortingen in uw mailbox 

Contact

Bart en Caroline Cattoir-Willems
Sint Goriksstraat 46

9620 Sint Goriks Oudenhove - Zottegem

+32 468 194 639

Onze andere websites

Vakantiehuizen met zwembad in de Provence
www.vakantie-provence.be

Romantisch vakantiehuisje in de Bourgogne
vakantiehuisje-bourgogne.be